Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Power BI kot mora biti!

Microsoft je s Power BI uporabnikom ponudil zmogljivo, očem prijazno in učinkovito rešitev, ki omogoča naprednim uporabnikom zajemati podatke iz virov, jih združevati, preoblikovati, oživeti in deliti z drugimi. Skratka rešitev, v kateri lahko vidijo njihovo osamosvojitev od informatikov. A praksa nas uči, da ima prevelika samostojnost tudi negativne učinke. Namesto osamosvojitve predlagamo sodelovanje. V sklopu predavanja bomo osvetlili, kakšno BI okolje moramo vzpostaviti, da se uvedba Power BI ne bo sprevrgla v oblikovanje novih podatkovnih silosov. Power BI je lepa zgodba, a samo, če se je lotimo na pravi način.

Marko Škufca

ADD d.o.o.

Po izobrazbi ekonomist in poslovni informatik, ki je svojo poklicno pot povsem usmeril v poslovno analitiko. Svetovalec, analitik, predavatelj, arhitekt, izvajalec ipd. z več kot 10 let izkušenj in številnimi referencami doma in v tujini. V podjetju ADD je vodja programa BI. Pokriva celotno področje poslovne analitike, posebej je specializiran za načrtovanje in arhitekturo DWH/BI/CPM rešitev pri čemer ohranja napreden nivo tehničnega znanja. Svoje sodelovanje z Microsoft je razširil s kompetenco P-TSP (področje Application Platform).