Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Prostranost 3D-tiska

Kaj nam prinaša 3D-tehnologija? Medijska pozornost je bila zadnja leta usmerjena v poudarjanje 3D-tiskanja hiš, kosti, organov in pištol, malo pa tudi v vprašanje avtorskih pravic in repliciranja. Tekom predavanja se bomo dotaknili vseh medijsko izpostavljenih tem in jih dopolnili s kopico še nepoznanih, a veliko bolj uporabnih dosežkov. Na podlagi izkušenj vam bomo predstavili vsa področja uporabe 3D-tiska, s katerimi smo se srečali v praksi - od inženirskih prototipov do arhitekture in medicine. Kaj pa v osnovi je 3D-tiskanje? Celoten proces, kako s 3D-tiskom priti od ideje do fizičnega izdelka v le nekaj minutah, si boste ogledali tudi v živo.

Lovro Gorše

iTehLab d.o.o.

Lovro Gorše (1988), sicer diplomant gradbeništva, se je s 3D-tiskom začel ukvarjati leta 2008. Medijska inspiracija 3D-tiska pištol je sprožila verižno reakcijo v naslednjem sosledju: razvoj odprtokodnega 3D-tiskalnika, nadgradnje, testiranje in različne izboljšave splošno dostopne FDM tehnologije. Kot vodja oddelka 3D-tiska v podjetju iTehLab d.o.o. z ekipo vsak dan prestopa omejitve, za katere se je deset let nazaj mislilo, da so neprekosljive.