Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Razvoj večplatformskih aplikacij z Apache Cordova

Aplikacije za mobilne platforme so postale pomemben del aplikacijskega portfelja, hkrati pa si uporabniki želijo aplikacij za svojo najljubšo mobilno platformo, kar lahko v primeru "native" aplikacij pomeni precej dela in kompleksen razvojni proces. Ena od možnih rešitev za večplatformski razvoj aplikacij je Apache Cordova - odprtokodno razvojno ogrodje za razvoj mobilnih aplikacij, ki je zelo dobro podprto tudi v Visual Studiu 2015. Apache Cordova omogoča razvoj s pomočjo standarnih spletnih tehnologij: HTML5, CSS3 in JavaScript. V predavanju si bomo ogledali, kako razvijati program za Cordovo v Visual Studiu 2015, kako uporabiti vključke (plugin-e), nakar bomo nadaljevali še s pregledom ogrodja Ionic, ki gradi nad Cordovo in poveča produktivnost razvoja.

Dušan Zupančič

GORENJE gospodinjski aparati, d.d.

Dušan Zupančič je predavatelj z dolgim predavateljskim stažem na področju razvoja. Zadnjih 10 let deluje predvsem kot Solution Architect na večjih mednarodnih projektih, trenutno pa se v podjetju Gorenje d.d. ukvarja z aplikacijo za mobilne naprave za Gorenjeve povezljive gospodinjske aparate, ki bo temeljila na ogrodjih Cordova in Ionic.