Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

SQL Server 2016 – Big Data

Predstavil vam bom novosti najnovejše verzije SQL Server 2016, na področju ogromnih količin podatkov v kontekstu izgradnje podatkovnih skladišč. Microsoft je naredil korak naprej na vseh področjih, posledično si je pridobil vodilno vlogo v Gartnarjevem magičnem kvadrantu na področju BI in analitičnih orodij. Novosti je res ogromno, na samem predavanju si bomo pogledali ključne novosti in predstavili praktične primere uporabe. V samem začetku vam predstavim Clustered Columnstore Indexe in primere uporabe povezljivosti neheteroginih virov podatkov znotraj SQL Strežnika. Dotaknili se bomo tudi novih storitev, ki jih ponuja Microsoft v oblaku. Pogledali si bomo koncept polnjenja podatkov v oblačno storitev SQL Data Warehouse in umestitev uporabe storitve v celotno arhitekturno sliko. Sam zaključek bo namenjen pogovoru in predstavitvi ponudbe, ki jo je predstavil Microsoft, če se odločate za migracijo Oracle podatkovne baze na SQL strežnik.

Uroš Jemec

ADD d.o.o.

Uroš Jemec je arhitekt podatkovnih skladišč v podjetju ADD d.o.o. Na področju poslovne inteligence je prisoten več kot osem let. Specializiral se je za integracijo podatkov, gradnjo podatkovnih skladišč in poročilnih sistemov. Sodeloval je na projektih vzpostavitve celotnega podatkovnega skladišča v panogah zdravstvenega zavarovanja, turizma, energetike, bančnega poslovanja, telekomunikacij in proizvodnih podjetij. Pred prihodom v ADD, je bil zaposlen v CRMT d.o.o. in v S&T Slovenija d.d. kot svetovalec za poslovno inteligenco.