Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Urejeno in varno IT okolje je formula za miren spanec

Predstavitev bomo pričeli z demonstracijo kako enostavno je preiti iz navadnega uporabnika do glavnega domenskega administratorja, če nimamo urejenih osnovnih varnostnih nastavitev. Zavedati se moramo, da je aktivni imenik najpomembnejša komponenta vsakega omrežja in na žalost prepuščena sama sebi. Aktivni imenik je živa komponenta omrežja, ki se sproti prilagaja novim operacijskim sistemom in nadgradnjam, ki posredno puščajo luknje za potencialne vdore v sistem. Z leti se v bazi aktivnega imenika nabere veliko neaktivnih računov, ki lahko posredno služijo kot vstopne točke za napad. Na primeru dobro prakse si bomo pogledali doprinos in zmanjšanje tveganja po optimizaciji vseh storitev, kot so »računi, skupine, DNS, Group policy objekti, optimizacija licenc,... Kot posladek si bomo pogledali še, kako smo zavarovali multifunkcijske naprave, na katere radi pozabimo, ker se ne zavedamo posledic zlorabe. Optimizacijo aktivnega imenika smo pričeli z varnostnim pregledom aktivnega imenika, ki odkriva potencialne grožnje za vdore ter preverja skladnost konfiguracije z dobro prakso ter Microsoftovih priporočil bele knjige "White paper".

Gordana Arbutina

Ministrstvo za zunanje zadeve

 

Robert Bergles

Unistar LC d.o.o., Ljubljana

20+ let izkušenj s Microsoftovimi strežniškimi sistemi in tehnologijami kot svetovalec pri uvajanju Microsoftove strežniške in oblačne infrastrukture za srednja in velika podjetja. Svoje izkušnje uspešno nadgrajuje v podjetju UnistarLC kot sistemski integrator in svetovalec za varnost informacijskih sistemov na Microsoftovi platformi. Trenutno največ časa posveča načrtovanju in implementaciji strežniškim sistemom visoke razpoložljivosti in prilagajanju AZURE in Office 365 storitev za poslovno rabo. Poleg rednega dela na projektih sodeluje kot predavatelj na NT konferenci in lokalnih dogodkih ter občasno sodeluje kot avtor člankov v časniku Finance, na temo varnosti informacijskih sistemov.