Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Analitika in chrash-log na vseh mobilnih platformah

Analitika je danes eno izmed najbolj pomembnih področij pri razvoju aplikacij, saj podjetjem pomaga sprejemati dobre poslovne odločitve za razvoj produktov, razvojnim ekipam pa olajša delo pri odkrivanju in odpravljanju napak. Na predavanju boste na kratko spoznali platforme Xamarin, HockeyApp in Azure Application Insights, ter spoznali arhitekturo, ki vse te platforme poveže v učinkovito rešitev za napredno analitiko mobilnih aplikacij ter za chrash-log analizo. Celoten koncept si bomo nato ogledali na primeru javno dostopne Xamarin mobilne aplikacije Tasky. Prikazali bomo osnovno sledenje uporabniške aktivnosti znotraj mobilne aplikacije, ter ga nadgradili s primerom nekoliko bolj kompleksnega sledenja, kjer od uporabnika pričakujemo, da bo opravil določene aktivnosti po vnaprej predvidenih scenarijih. Na koncu bomo pokazali še primera zaznavanja popularnosti nove lastnosti aplikacije med uporabniki ter celovite analize crash-loga.

Leon Panjtar

Kalmia d.o.o.

Soustanovitelj in tehnični direktor družbe Kalmia, sicer pa podjetnik, tehnični poliglot ter strasten zagovornik vrhunske uporabniške izkušnje. Širok spekter interesov in znanj, ki jih stalno nadgrajuje s svojo radovednostjo in sposobnostjo hitrega učenja, združuje v rešitvah, ki nagovarjajo na videz mala vprašanja z velikimi učinki.  

Klemen Peternel

Kalmia, d.o.o.