Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Analitika v oblaku

Zelo pereče je vprašanje ali je pravi čas, da postavimo podatkovno skladišče v oblaku. Microsoft nam ponuja veliko oblačnih storitev, ki nam omogočajo analizirati ogromne količine podatkov, ki so v osnovi zelo raznoliki. Predstavil vam bom arhitekturo oblačnih storitev in razbil mite, zakaj postaviti podatkovno skladišče v oblaku. Skozi predavanje vam predstavim primera uporabe, ki smo jih izvedli v preteklosti. Tako boste spoznali scenarije uporabe in konkretne razloge, zakaj se odločiti za oblačno storitev.

Uroš Jemec

ADD d.o.o.

Uroš Jemec je arhitekt podatkovnih skladišč v podjetju ADD d.o.o. Specializiral se je za integracijo podatkov, gradnjo podatkovnih skladišč in poročilnih sistemov. Sodeloval je na projektih vzpostavitve celotnega podatkovnega skladišča v panogah zdravstvenega zavarovanja, turizma, energetike, bančnega poslovanja, telekomunikacij in proizvodnih podjetij. Pred prihodom v ADD, je bil zaposlen v CRMT d.o.o. in v S&T Slovenija d.d. kot svetovalec za poslovno inteligenco.