Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure ASR: Koraki vpeljave in izzivi pri vzpostavitvi projekta

V okviru predavanja bomo celovito predstavili AZURE ASR. Na začetku si bomo pogledali, kaj je AZURE ASR ter poslovne in tehnične razloge, kdaj in zakaj razmišljati o vpeljavi AZURE ASR v organizacijo. V Skupini stroka.si smo kot eden izmed prvih na slovenskem trgu v podjetju Stroj d.o.o. vzpostavili redundančni IT sistem v oblaku z vključitvijo Azure ASR. Stranka pred tem ni imela vzpostavljeno vzporedno IT okolje, ki bi jim v primeru odpovedi IT infrastrukture omogočala nemoteno oz. normalno delovanje podjetja in proizvodnje. Na predavanju si bomo pogledali, kakšno je bilo tehnično okolje na strani naročnika (programska in strojna oprema), kako smo se lotili vpeljave AZURE ASR, s kakšnimi izzivi smo se srečevali in vam podali nekaj praktičnih priporočil za uspešno implementacijo.

Uroš Zalesnik

Skupina stroka.si, Stroka produkt d.o.o.

Uroš Zalesnik ima več kot 10 let izkušenj na področju informacijske tehnologije. Zadnji dve leti je zaposlen v Skupini stroka.si, kjer se ukvarja z načrtovanjem, implementacijo in vzdrževanjem IT-okolij v različnih organizacijah. Prav tako se ukvarja s projekti načrtovanja prenove IT sistemov v srednje velikih podjetjih in skrbi za njihovo uspešno izvedbo. Je strokovnjak za vpeljavo najnovejših Microsoftovih tehnologij, kar vključuje implementacijo Office 365 in Azure tehnologij.