Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure DevTest Labs – testno okolje v oblaku

Potrebujete testno okolje, v katerem bi testirali vašo rešitev, pa vam zmanjkuje strojne opreme? Želite čim hitreje vzpostaviti ločeno okolje, ki bi ga med delovnim časom uporabljalo več sodelavcev, izven delovnega časa pa ne bi povzročalo stroškov? Azure DevTest lab je lahko rešitev za vaše potrebe! Teče v oblaku, temelji na Hyper-V virtualizaciji, uporablja Azure gradnike in storitve, ki jih poznate in je polno nastavljivo. Pa še brezplačen je, če že uporabljate Microsoft Azure. (Strošek so le porabljeni viri, kot npr. CPU čas in diskovni prostor. In testno okolje se lahko po urniku samodejno ustavi in naslednje jutro znova zažene, tako da takrat z njim ni nobenih stroškov). Na predavanju bomo spoznali, kako vzpostavimo Azure DevTest Labs okolje, kako ga nastavimo in uporabljamo. Če Microsoft Azure še ne uporabljate, boste gotovo dobili kakšno idejo, kje bi vam lahko prišel prav!

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred sedemnajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji in oblaku Microsoft Azure. Opravil je več kot 110 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2016, Windows 10 in virtualizacijo ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Kljub nazivu Microsoft Most Valuable Professional (MVP) mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.