Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Kako vzpostaviti QA infrastrukturo in kako nam Microsoft lahko pomaga

Opažam, da veliko IT podjetji QC zamenjuje s QA. Čudijo se, zakaj se jim dogajajo dolgi repi projektov, zakaj njihov razvojni proces ni predvidljiv, da imajo veliko stroškov zaradi odprave napak, težko planirajo in še bi lahko nadaljevali, saj vendarle imajo "QA" oddelek. :) V resnici je vse, kar počnejo to, da post festum preverjajo, če implementacija odgovarja specifikaciji. Na NTK16 sem predaval o nujnosti odličnih specifikacij, ki so le košček v veliko večji sestavljenki, ki ji rečemo Quality Assurance. Predavanje bo podalo nasvete, kako vzpostaviti QA infrastrukturo in procese, ki bodo odločilno vplivali na obvladljivost, predvidljivost, sledljivost in transparentnost ne samo razvojne faze, ampak širše v verigi ustvarjanja sodobnih IT rešitev. Ker vsaka ekipa in projekt potrebujeta drugačne prijeme za zagotavljanje kakovosti, se bomo pogovorili le o najbolj pogostih QA gradnikih in kako nam Microsoftova orodja in storitve lahko olajšajo življenje.

Miloš Cigoj

Parsek d.o.o.

Na takšen ali drugačen način se z razvojem programske opreme ukvarjam že odkar sem jih imel 13. V svoji karieri sem pokrival prav vse vloge v razvojnem ciklu programske opreme, zato dobro poznam vse plati te umetnosti. Trenutno sem vodja kakovosti v podjetju Parsek d.o.o.. Dolga leta sem sodeloval pri razvoju ERP rešitev in rešitev za energetski sektor. Zadnje čase pa se ukvarjam z različnimi projekti za zavarovalništvo, bančništvo in zdravstvo.