Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Kdo vam je heknil Wireless? Kaj je prav in kaj narobe?

Tisoč in ena možnost za namestitev in konfiguracijo brezžične infrastrukture. Privzete nastavitve proizvajalcev ne zadoščajo niti osnovnim varnostnim kriterijem za zavarovanje omrežja, prav tako privzete nastavitve ne omogočajo optimalnega delovanja brezžičnega omrežja. Katere so pravilne namestitve in katera brezžična omrežja so lahka tarča za potencialne napadalce? Vse se prične s pravilno namestitvijo in konfiguracijo dostopnih točk, ter konča z ustreznimi kriptirnimi protokoli v povezavi z Windows infrastrukturo in aktivnim imenikom. Na predavanju si bomo podrobneje ogledali pravilno namestitev in zaščito brezžičnega omrežja z 802.1x ,EAP-TLS protokolom s certifikati, ter v povezavi z aktivnim imenikom.

Miha Jozelj

Unistar LC d.o.o., Ljubljana

Po končanem izobraževanju na Fakulteti za računalništvo in informatiko sem svoje delovne izkušnje nabiral kot sistemski inženir za telekomunikacije. Moje naloge so bile načrtovanje TK sistemov, namestitve novih TK sistemov in vzdrževanje ter tehnična pomoč strankam. Kasneje sem se v podjetju Unistar LC d.o.o. posvetil načrtovanju in implementaciji brezžičnih omrežij in pridobil certifikat Cisco CCNP Wireless. Največji poudarek v današnjem času je na optimizaciji delovanja in ustrezni zaščiti brezžičnih omrežij.  

Robert Bergles

Unistar LC d.o.o., Ljubljana

22+ let izkušenj s Microsoftovimi strežniškimi sistemi in tehnologijami kot svetovalec pri uvajanju Microsoftove strežniške in oblačne infrastrukture za srednja in velika podjetja. Svoje izkušnje uspešno nadgrajuje v podjetju Unistar LC kot sistemski integrator in svetovalec za varnost informacijskih sistemov na Microsoftovi platformi. Trenutno največ časa posveča načrtovanju in implementaciji strežniškim sistemom visoke razpoložljivosti in prilagajanju AZURE in Office 365 storitev za poslovno rabo. Poleg rednega dela na projektih sodeluje kot predavatelj na NT konferenci in lokalnih dogodkih ter občasno sodeluje kot avtor člankov v časniku Finance, na temo varnosti informacijskih sistemov.