Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

OMS: Kako vam lahko oblak pomaga pri nadzoru vašega IKT sistema

Na predavanju boste dobili vpogled v orodje Microsoft Operations Manager Suite in izvedeli, kako ga lahko uporabite za boljše upravljanje IKT sistema v podjetju. Pogledali si bomo, kako lahko z OMS nadzorujete in upravljate celoten IKT sistem, vključno s povsem ne-MS sistemi (Oracle, Cisco, open-source). Poseben poudarek bo na varnosti, kjer je OMS lahko tudi zelo dobro dopolnilo obstoječim SIEM in protivirusnim sistemom. Močan poudarek bo na prikazu funkcionalnosti v živo. Predavatelja sta vrhunska strokovnjaka. Rok Rogelj, vodja programa, in Ivan Kovač, sistemski inženir, prihajata iz podjetja SRC in prinašata širok nabor izkušenj s področij upravljanja, razvoja strežniških sistemov in kompleksnih večuporabniških sistemov. Predstavila bosta, kako lahko z enim orodju izvajate vsa potrebna opravila, si zagotovite hiter dostop do informacij ter kjerkoli in kadarkoli upravljate svoje okolje v oblaku in na lokaciji.

Ivan Kovač

SRC d.o.o.

Ivan Kovač se z informacijsko tehnologijo poklicno ukvarja že več kot petnajst let. Primarno je fokusiran na upravljanje celotnih organizacij in zasebnih oblakov. S, pred desetletjem strežnikom MOM, danes pa platformo System Center Operations Manager 2012, ima več kot desetletne izkušnje še posebej, ko govorimo o razvoju na omenjeni platformi. Zadnja leta se aktivno posveča orkestraciji in izgradnji definicij, za orkestracijo procesov, zasnovanih na tehnologiji Microsoft PowerShell, sodeluje pri različnih projektih uvedbe ter izvaja vrsto drugih aktivnosti povezanih s platformo. V zadnjem času aktivno nadgrajuje nabor znanj in izkušenj s platformo Microsoft Azure in njenimi storitvami prav tako pa z zanimanjem sledi poglavja o napredni analitiki in strojnem učenju.  

Rok Rogelj

SRC d.o.o.

Rok Rogelj se je z Microsoftovimi tehnologijami za sporočanje in sodelovanje srečal v podjetju SRC pred desetimi leti. Od takrat sodeluje pri projektih načrtovanja in implementacije postavitev v večjih slovenskih IT okoljih. Svoje strokovno znanje, poleg delovnih izkušenj na področju implementacije in odpravljanja napak Microsoftovih infrastrukturnih rešitvah je potrjeval še z osvojitvijo Microsoftovih certifikatov (MCSE+M, MS TS, MS ITP) za področja rešitev za sodelovanje. V zadnjem času se je specializiral za področja rešitev v oblaku. Dodatno se je posvetil ekonomski upravičenosti vpeljav postavitev za sodelovanje v oblak. Pri tem se srečuje z raznoraznimi preprekami in izzivi, ki jih imajo stranke bodisi pri delnih, bodisi pri popolnih selitvah svojih sistemov v oblak.