Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Pyramid Analytics - Governed Data Discovery and Analytics Platform

V poplavi vse večje količine podatkov in vse večjih sposobnosti končnih uporabnikov po raziskovanju in analiziranju podatkov so podatki postali zelo pomembni. Ste se že vprašali? Imate raje pravočasne ali točne podatke? Imate raje svobodo priprave informacij ali njihovo zanesljivost? Resnica je, nekaj vmes. Danes je pomembno imeti podatke pred konkurenco. Vprašanje pa je, ali je pravočasno vedno točno in ali je samostojno vedno učinkovito. Zdi se, da ne. Želite preprečiti podatkovno anarhijo? Trend danes se nagiba k temu, da imajo uporabniki odprte roke pri modeliranju in raziskovanju podatkov - brez vpletenosti IT. S tem se znotraj podjetja pojavlja nešteto različnih modelov, različnih verzij podatkov, ki jih imajo uporabniki povečini shranjene na svojih računalnikih, e-poštah in podobno. Pojavijo se lahko pravilne informacije, lahko pa tudi napačne informacije zaradi napačno pripravljenih podatkov. Dodatno se pojavi težava deljenja svojih ugotovitev z ostalimi uporabniki sistema. Zato se je potrebno zavedati, da je skrb nad podatki, ustrezen dostop do pravilnih podatkov in sledljivost uporabe ena izmed najbolj pomembnih nalog v podjetju. Na predavanju si bomo ogledali kako s pomočjo platforme Pyramid Analytics zagotovimo končnemu uporabniku modeliranje, raziskovanje, integracijo ter deljenje analiz z ostalimi uporabniki. Po drugi strani pa poskrbimo, da ima podjetje nadzor nad dostopnostjo do podatkov, podatkovnih modelov, varnostjo in sledljivostjo.

Borut Olenik

ADD d.o.o.

Zaposlen je v podjetju ADD d.o.o. kot višji svetovalec za področje poslovne inteligence. V podjetju ADD d.o.o. je zaposlen 10 let. Poklicno pot je začel, kot razvijalec spletnih in CRM aplikacij. V zadnjih letih se posebej posveča področju poslovne inteligence. Ukvarja se tako z vodenjem projektov, razvijanjem podatkovnih modelov ter vizualizacijo. Poseben poudarek ima na področju priprave in vizualizacije podatkov v Power BI in Pyramid Analytics.