Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure track - Najaktualnejši scenariji uporabe (Workloads)

Azure ponuja podporo za najrazličnejše rešitve, ki jih danes najdete v svojih podatkovnih centrih. Kako je s podporo za najbolj razširjene rešitve v okolju Azure in kakšne so dobre prakse njihovega gostovanja? Predstavili bomo, katere storitve lahko gostujejo v Azure (npr. SQL Server, SAP, spletne aplikacije…) in kako lahko uporabimo Azure PaaS storitve (App services, Managed SQL, Azure SQL) kot zamenjavo za nekatere IaaS komponente rešitev. Poleg tega bomo v tem predavanju sklopa »Azure track« pregledali tudi nekaj PaaS komponent, ki so danes pogosto del sodobnih rešitev, ki tečejo v oblaku (CosmosDB, Bots, IoT hub in nekatere druge).

Peter Zdovc

SPAN d.o.o., Ljubljana

Peter Zdovc zadnje leto deluje v vlogi arhitekta rešitev v storitvenem oddelku podjetja SPAN. Pred tem je v okviru Microsoft Services 10 let deloval kot svetovalec na področju načrtovanja in uvajanja Microsoftovih infrastrukturnih storitev in pri tem sodeloval pri uvajanju tehnologij v mnoga slovenska in mednarodna podjetja ter organizacije. Zadnja leta se ukvarja predvsem z rešitvami v okviru storitev v oblaku. Azure je njegov glavni fokus.  

Tomaž Čebul

Microsoft d.o.o.

Tomaž ima 22 let izkušenj v industriji IT storitev in podpore. Od izgradnje in vodenja skupine do izvedbe širokega nabora IT rešitev s področja upravljanja delovnih postaj, kot tudi podatkovnih centrov. Izkušnje je pridobival tako v Sloveniji kot po različnih državah EU in CEE.  

Robert Potočnik

Microsoft d.o.o.

Robert Potočnik je na področju IT-ja aktiven že skoraj 20 let. Leta 2013 se je pridružil Microsoftu kot svetovalec za področje infrastrukture, zadnja leta pa je zaposlen kot arhitekt v Microsoft World Wide Cloud Infrastructure Center of Excellence.  

Matjaž Perpar

Microsoft d.o.o.

Matjaž z več kot 15 let izkušenj na področju razvoja in arhitekture rešitev z veseljem sodeluje in predava na domačih kot tujih konferencah. Zaposlen je v podjetju Microsoft, kjer zadnji dve leti pomaga ključnim strankam kot Cloud Solution Architect - arhitekt, ki se ukvarja z načrtovanjem rešitev v oblaku.  

Andrej Kašnik

Microsoft d.o.o.

Andrej je na Microsoftu svetovalec za področje varne infrastrukture v ekipi Microsoft Services. Primarno se ukvarja z implementacijo rešitev na Azure platformi s poudarkom na IaaS in Operations Management Suite. Izkušnje, ki jih bo delil z vami, je pridobival tako pri slovenskih, kot večjih tujih organizacijah.