Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Internet of Things v praksi: Digitalizacija upravljanja z odpadki v Komunali Brežice

V Komunali Brežice z digitalizacijo dejavnosti delajo odločne korake v smeri razvoja pametne komunale prihodnosti. Cilj pilotnega projekta s področja interneta stvari (angl. Internet of Things), ki so ga izvedli v sodelovanju z Agitavit Solutions, je bil vzpostavitev sodobnega informacijskega sistema za učinkovitejše načrtovanje praznjenja omrežja zabojnikov na ekoloških otokih in pridobitev informacije o prednostih uvedbe takšnega sistema na celotnem območju Občine Brežice. Strokovnjaki Agitavit Solutions so v sodelovanju s podjetjem NIL poskrbeli za vzpostavitev in konfiguracijo omrežja LoRaWAN ter senzorjev polnosti na ekoloških otokih. Za delovanje celotnega sistema za upravljanje so vzpostavili ustrezne komponente na Microsoft Azure platformi. Komunala Brežice z rešitvijo Smart Waste and Water Management optimizirano upravlja svoje omrežje zabojnikov ter zasleduje cilje družbe brez odpadkov (angl. Zero Waste), zmanjšanja stroškov praznjenja zabojnikov in pravočasne zaznave izrednih dogodkov pri ravnanju z odpadki. Agitavitov strokovnjak Miha Gruden bo na predavanju predstavil specifike projekta s področja interneta stvari v Komunali Brežice in razkril, s katerimi izzivi se je Agitavitova ekipa IoT-strokovnjakov srečevala pri izvedbi projekta. Prav tako bo skozi demonstracijo orisal, kako v Komunali Brežice z rešitvijo Smart Waste and Water Management na Microsoft Azure optimizirano opravljajo svoje omrežje zabojnikov na ekoloških otokih. Nenazadnje bo razkril, kaj so pokazali rezultati 6-mesečnega pilotnega projekta in kakšni so prihodnji načrti komunale za doseganje zastavljenih ciljev.

Miha Gruden

Agitavit Solutions d.o.o.

Miha Gruden ima več kot 15 let izkušenj s področij informacijske tehnologije in projektnega vodenja. Kot vodja segmenta v Agitavit Solutions skrbi za skupino strokovnjakov s področja interneta stvari (angl. Internet of Things), med drugimi se je podpisal tudi pod vodenje IoT-projekta v Komunali Brežice. Svoje bogato znanje in večletne izkušnje z različnimi projekti na Microsoft tehnologijah deli na strokovnih predavanjih, seminarjih ter delavnicah. Prav tako je Miha v Agitavitu pod svoje okrilje vzel številne projekte na nemškem trgu, pri čemer pa je specializiran za projekte uvedbe intranetov na Microsoft SharePoint v velika mednarodna podjetja. Tako je med drugim vodil projekta uvedbe intranetov na Microsoft SharePoint 2016 v nemških podjetjih Bayerische Versorgungskammer in Institut für Qualität und Wirtschaftlichkeit im Gesundheitswesen. Na predavanju bo predstavil specifike projekta s področja interneta stvari v Komunali Brežice in razkril, s katerimi izzivi se je Agitavitova ekipa IoT-strokovnjakov srečevala pri izvedbi projekta. Prav tako bo skozi demonstracijo orisal, kako v Komunali Brežice z rešitvijo Smart WWM na Microsoft Azure optimizirano opravljajo svoje omrežje zabojnikov na ekoloških otokih. Nenazadnje bo razkril, kaj so pokazali rezultati 6-mesečnega IoT-pilotnega projekta in kakšni so prihodnji načrti komunale za doseganje zastavljenih ciljev.