Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Novosti v Microsoft ATA in Windows Defender ATP ter uporaba v Varnostno Operativnem Centru

Če ste radovedni, kaj vse prinašajo zadnje posodobitve za Microsoft ATA in Windows Defender ATP, se nam pridružite na predavanju. Predstavili vam bomo nekaj dobrih praks, kako vzpostaviti vitek in agilen Varnostno Operativni Center in kako lahko pri tem izkoristimo rešitve, ki jih ponuja Microsoft.

Jan Češčut

NIL d.o.o.

Jan je svojo kariero začel še kot študent v podjetju NIL d.o.o., kjer se je spoznaval z raznoraznimi Microsoft tehnologijami in skrbel za nemoteno delovanje rešitev v heterogenih okoljih kjer je prisotnih več različnih ponudnikov IT storitev. Projekti pri katerih je sodeloval vključujejo tako krajevne (ang. On-premise) postavitve in nadgradnje gruč Hyper-V, poštnih strežnikov Microsoft Exchange in rešitev System Center Virtual Machine Manager in System Center Configuration Manager. Z oblačnimi storitvami se je najprej srečal ob izvedbi migracij poštnih predalov iz Microsoft Exchange v Office 365 ter dodatno znanje pridobil še na področju privatnega in hibridnega oblaka z rešitvami StorSimple, Azure Backup in Azure Site Recovery. Jan je član NIL-ove skupine strokovnjakov, ki sestavljajo ekipo NIL-ovega varnostno operativnega centra. Tu je osredotočen predvsem na končne točke in Microsoft rešitve na področju varnosti: Microsoft Advanced Threat Analytics, Windows Defender ATP in Cloud App Security.  

Matevž Mesojednik

NIL

Matevž je eden vodilnih slovenskih strokovnjakov za informacijsko varnost. Ima več kot desetletje izkušenj z načrtovanjem, varnostnim preverjanjem in orkestracijo sodobnih IT varnostnih rešitev za velike organizacije, koordinacijo zahtevnih projektov in vodenjem ciljnih skupin. Matevž je vodja NIL varnostnega operativnega centra (NIL SOC), kjer skrbi za njegov razvoj in kontinuirano izvajanje storitev SOC varnostne analitike, triaže in odziva na varnostne incidente v informacijskih okoljih organizacij.