Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

SPF, DKIM in DMARC

V preteklih letih se je močno razširila uporaba Sender Policy Framework (SPF) zapisov, ki omogoča večji nadzor nad pošiljanjem in prejemanje elektronske pošte iz avtoriziranih IP naslovov za posamezno SMTP domeno. S časom tudi vedno več poštnih strežnikov te zapise preverja in upošteva. Nekoliko novejša in manj poznana sta standarda in DNS zapisa DomainKeys Identified Mail (DKIM) in Domain-based Message Authentication (DMARC). Med predavanjem se bomo na hitro spomnili, kako delujejo SPF zapisi. Nato si bomo pogledali načine uporabe tehnologije DKIM in DMARC. Nenazadnje si bomo pogledali, kako vse te zapise uporabiti v kombinaciji z Office 365.

Miha Pihler

Mikeji d.o.o.

Miha Pihler ima več kot 15 let izkušenj z Microsoftovimi tehnologijami. Specializira se za Windows strežniško okolje, aktivni imenik, Exchange in varnost v Microsoft okoljih. Pogosto sodeluje pri pisanju tehničnih člankov, knjig in tečajev. Je reden predavatelj na domačih in tujih konferencah in Microsoft skupnostih. Več kot 12 let je MCT in MVP in je eden redkih ljudi na svetu, ki je pridobil dva certifikata Microsoft Certified Master (MCM) – za Exchange in Active Directory.