Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure Active Directory za administratorje Aktivnega imenika

Na predavanju si bomo ogledali, kaj bi moral o Azure Active Directory vedeti vsak administrator Aktivnega imenika. Preleteli bomo podobnosti in razlike med obema ter kako vzpostavimo Azure Active Directory in kaj s tem pridobimo. Spoznali bomo možnosti pri sinhronizaciji z on-premises Aktivnim imenikom in kdaj bi uporabili write-back. Videli bomo, kako lahko administriramo Azure Active Directory in kaj nam omogoča Access Review, self-service password reset, password protection in dvofaktorsko preverjanje identitete. Ogledali si bomo še conditional access politike in kako jih uporabljamo za dostop do aplikacij.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred devetnajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 110 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2016, Windows 10 in Microsoft Azure ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Kljub nazivu Microsoft Most Valuable Professional (MVP) mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.