Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure Monitor za razvijalce

Azure Monitor omogoča pregled življenjskega cikla vaše aplikacije in/ali produkcijskega okolja. Je celovita rešitev za preverjanje zmogljivosti, dosegljivosti ter izvajanja tako okolja kot aplikacij. Pogledali si bomo, kako lahko na enostaven način vzpostavimo nadzor nad našim okoljem / aplikacijo, dobili vpogled v delovanje sistema / aplikacije, se prijavili na različne načine obveščanja, dodali različne preglede in svoje metrike ter razširili osnovno delovanje s svojimi funkcionalnostmi. Poglobili se bomo v izgradnjo dodatnih merilcev uspešnosti aplikacije (performance metrics), integracijo z Log Analytics in Application Insights, izkoristili Azure Functions / klic / sms za obveščanje ter Event Grid in Azure Signalr za obveščanje v realnem času.

Bojan Vrhovnik

Microsoft d.o.o.

Bojan Vrhovnik je zaposlen v Microsoft Slovenija kot arhitekt za rešitve v oblaku (Cloud Solution Architect), kjer se posveča tehničnim podrobnostim razvijalskih tehnologij v obliki predavanj, primerov uporabe v praksi (proof of concept) ter reševanju izzivov v partnerskih podjetjih. Preden se je pridružil strokovni ekipi Microsoft Slovenija, je delal kot spletni razvijalec v večjih podjetjih na sistemih CMS ter bančnih sistemih. Aktiven je na socialnih medijih (twitter @bvrhovnik). V svojem prostem času rad zahaja z družino v hribe, izvaja funkcionalno vadbo z ruskimi utežmi (Kettle Bells) ter se ukvarja z dinamičnih streljanjem (SZDS).