Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure track v2.0 – Azure Stack in »hiperkonvergirana« infrastruktura (HCI)

Azure je mnogo več kot le infrastrukturna platforma. Prava moč Azure-a se kaže predvsem v storitvah, ki so v okviru platforme na voljo. Organizacije, ki želijo svoje storitve upravljati na način, ki ga ponuja platforma Azure, a svojih sistemov in podatkov ne želijo seliti v oblak, lahko posežejo po platformi Azure Stack. Gre za integriran sistem, ki uporablja koncepte hiperkonvergiranih sistemov in Azure koncept upravljanja storitev pripelje v vaš podatkovni center. Uporabiti je mogoče tudi Azure tržnico rešitev (Marketplace). Na predavanju bomo predstavili ključne značilnosti Azure Stack ter novo rešitev – Azure Stack HCI – s katero se Microsoft še bolj približuje potrebam in zahtevam organizacij.

Peter Zdovc

SPAN d.o.o., Ljubljana

Peter Zdovc deluje v vlogi arhitekta rešitev v storitvenem oddelku podjetja SPAN. Pred tem je v okviru Microsoft Services 10 let deloval kot svetovalec na področju načrtovanja in uvajanja Microsoftovih infrastrukturnih storitev in pri tem sodeloval pri uvajanju tehnologij v mnoga slovenska in mednarodna podjetja ter organizacije. Zadnja leta se ukvarja predvsem z rešitvami v okviru storitev v oblaku. Azure je njegov glavni fokus.