Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Brezplačna orodja za upravljanje Windows okolij

Administratorji se pri svojem delu pogosto srečujemo s ponavljajočimi se opravili (konfiguracija, namestitve, posodobitve …). Za hitrejše in lažje delo nam je Microsoft že nekaj časa nazaj dal na voljo Windows PowerShell, ki nam olajša avtomatizacijo tovrstnih opravil. V tem predavanju si bomo pogledali nekaj zanimivih orodij, ki jih lahko najdemo na širnem spletu in so namenjena optimizaciji administrativnih opravil. Pogledali si bomo tako orodja, razvita v PowerShell-u, kot tudi orodja, ki s PowerShell-om nimajo kaj dosti, a so nam vseeno lahko v pomoč pri nekaterih časovno potratnih opravilih.

Jože Markič

Jože Markič s.p

Jože Markič se z Microsoftovimi tehnologijami profesionalno ukvarja že od leta 2003, od leta 2007 pa je aktiven tudi kot MCT predavatelj Microsoftovih tečajev. Svoje znanje nenehno izpopolnjuje na različnih izobraževanjih in projektih. Kot aktiven MCT predavatelj si vzame čas tudi za Microsoftove izpite, s katerimi še dodatno potrdi svoje bogato znanje, ki ga pridno deli tako s strankami kot tudi z udeleženci različnih tečajev in delavnic. Večino časa dela z Windows strežniki, Windows klienti, aktivnim imenikom ter skupinskimi politikami v Microsoft okoljih. Zadnjih nekaj let aktivno predava in dela na področju virtualizacije (Hyper-V & Azure) in upravljanja Windows sistemov (AD, GPOs, SCCM,…).