Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Kaj so globalna orodja v .NET Core?

Ena izmed novosti v .NET Core SDK 2.1, ki ste jo morda spregledali, so t. i. globalna orodja (.NET Core Global Tools). Pod tem imenom se skriva infrastruktura za enostavno distribucijo in nameščanje orodij za ukazno vrstico. Na predavanju si bomo najprej pogledali, kako obstoječa orodja najti, jih namestiti in uporabljati. Spoznali bomo, kako lahko enostavno razvijemo lastno orodje in ga objavimo, da bo dostopno tudi drugim. Zaključili bomo z novostmi, ki jih bo na tem področju prinesel .NET Core 3.0.

Damir Arh

Razum d.o.o.

Damir Arh Microsoftove tehnologije pri svojem vsakdanjem delu uporablja že od študentskih let. Ima dolgoletne izkušnje pri razvoju in vzdrževanju kompleksnih poslovnih programskih rešitev, kjer se je tudi začel navduševati nad tehnikami za izboljševanje kakovosti aplikacij, kot so testiranje in stalna integracija. V zadnjem času se vse več posveča mobilnim in spletnim rešitvam, ki niso namenjene zgolj okolju Windows. Zaposlen je kot arhitekt programske opreme v podjetju Razum. Od leta 2012 je nosilec naziva MVP, trenutno za področje razvojnih tehnologij.