Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Moderno podatkovno skladišče - doma v oblaku!

Predstavila vam bova koncept izgradnje analitike v oblaku. V uvodu vam predstaviva koncept moderne analitične platforme, sledi konkreten primer izgradnje podatkovnega skladišča, ki smo ga v celoti implementirali v Microsoftovem oblaku. Predstavil se bo tok polnjenja podatkov v podatkovno skladišče z uporabo sledečih Azure storitev: • Azure Data Factory • Azure Data Lake • Azure Data Lake Analytics • Azure SQL DataWarehouse • Azure Logic Apps • Azure Analysis Services (SSASaaS) • PowerBI Sledi predstavitev možnosti in načinov tehnološke in stroškovne optimizacije vsake posamezne storitve. Predstavljen bo tudi koncept postavitve razvojnega oz. produkcijskega okolja v MS Azure portalu. V zaključku pa si bomo ogledali še »ADD Azure Data Factory Framework« s katerim občutno pohitrimo razvoj podatkovnega skladišča ter olajšamo izvedbo rutinskih opravil.

Uroš Jemec

ADD d.o.o.

Uroš Jemec je vodja razvoja v podjetju ADD d.o.o. Njegova specializacija je arhitektura podatkovnih skladišč, integracija podatkov in izdelava podatkovnih skladišč. Na tem področju ima 13 let izkušenj. Sodeloval je na projektih vzpostavitve celotnega podatkovnega skladišča v panogah zdravstvenega zavarovanja, turizma, energetike, bančnega poslovanja, telekomunikacij in proizvodnih podjetij.  

Boris Vezenšek

ADD d.o.o.

Boris Vezenšek je razvijalec na področju poslovne inteligence v podjetju ADD d.o.o. Ukvarja se z arhitekturo, razvojem in modernizacijo podatkovnih skladišč, analitičnih modelov in podatkovnih integracij s poudarkom na Microsoftovih tehnologijah. Najpogosteje sodeluje pri projektih na področjih energetike in proizvodnje. Rad sledi modernim trendom, zato se v zadnjem času pogosto ukvarja s tehnologijami, kot so Azure Data Factory, Azure Data Lake Analytics in Azure SQL Data Warehouse.