Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Novosti strežnika Windows Server 2019

Windows Server 2019 je evolucijski korak pri razvoju strežnika Windows Server. Ni drastično drugačen od predhodnika, prinaša pa obilico izboljšav, dodelav in novosti. Pri Microsoftu so jih razvrstili v štiri skupine: delo v hibridnem okolju (Windows Admin Center, integracija z Azure storitvami), še višja varnost (Windows Defender Application Control, izboljšave pri "shielded" navideznih računalnikih), aplikacijska platforma (optimizacij kontejnerjev, podpora za Linux kontejnerje in Kubernetes) in hyper-konvergirana infrastruktura, kjer je bil Storage Spaces Direct deležen številnih izboljšav. Seveda se bomo dotaknili tudi drugih novosti, kot sta npr. System Insights in Storage Migration Service.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred devetnajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 110 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2016, Windows 10 in Microsoft Azure ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Kljub nazivu Microsoft Most Valuable Professional (MVP) mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.