Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Optimizirajte Microsoft Office 365 oblačne storitve in licenčno programsko opremo s SNOW Software Asset Management

Področje upravljanja licenčne programske opreme postaja, z vse večjo digitalizacijo poslovanja in oblačnimi storitvami, vse bolj pomembno ter hkrati tudi vse bolj kompleksno. Investicije v programsko opremo že krepko presegajo investicije v strojno opremo, zato je obvladovanje in optimizacija teh stroškov izjemno pomembno za finančno učinkovitost IT oddelka. V zadnjem obdobju je vse bolj pomembna tudi skladnost z licenčnimi pravili proizvajalca, saj so preverjanja s strani različnih služb vse pogostejša. Pregled nad programsko opremo v IT okolju je zaradi številnih med seboj povsem drugačnih licenčnih pravil, brez učinkovitega Software Asset Management (SAM) orodja, praktično že neobvladljiv. Dodaten izziv zaradi povsem novih konceptov predstavljajo oblačne storitve. Na tem področju je že vrsto let vodilni SNOW Software, ki poleg nadzora klasične licenčne programske opreme ponuja tudi nadzor in optimizacijo Microsoft Office 365 oblačnih storitev. SNOW Software Asset Management je tako nepogrešljivo orodje pri zagotavljanju licenčne skladnosti ter optimizaciji stroškov povezanih s programsko opremo.

Primož Bedrač

SmartIS d.o.o.

Primož Bedrač se z različnimi IT rešitvami ukvarja že preko dvajset let. V svoji karieri je sodeloval z različnimi proizvajalci strojne in programske opreme ter v različnih državah v regiji.  

Mateja Gorse

SmartIS d.o.o.

Mateja Gorše je že dolga letja povezana z IT industrijo. Skoraj desetletje je svoje izkušnje nabirala v eni vodilnih IT korporacij, medtem ko se je njena poslovna pot začela v revizijskih vodah. Danes je njena poslovna strast Software Asset Management področje, ki je idealen preplet njenih izkušenj iz ITja in financ.