Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Povečanje varnosti Windows klientov

Eden izmed korakov, ki lahko omogoči administratorjem sladek spanec, je ustrezna varnost Windows klientov. Windows 10 ima, tako kot prejšnji operacijski sistemi, zanimive izboljšave na področju zaščite. Tekom predavanja si bomo pogledali, kako lahko povečamo varnost Windows 10 klientov z ustrezno konfiguracijo posameznih Windows Defender komponent. Ker so lahko nekatere rešitve tako časovno kot tudi tehnično zahtevne za pravilno implementacijo, si bomo pogledali tudi nekaj orodij, ki bodo ta proces olajšala in pohitrila s pomočjo avtomatizacije.

Jože Markič

Jože Markič s.p

Jože Markič se z Microsoftovimi tehnologijami profesionalno ukvarja že od leta 2003, od leta 2007 pa je aktiven tudi kot MCT predavatelj Microsoftovih tečajev. Svoje znanje nenehno izpopolnjuje na različnih izobraževanjih in projektih. Kot aktiven MCT predavatelj si vzame čas tudi za Microsoftove izpite, s katerimi še dodatno potrdi svoje bogato znanje, ki ga pridno deli tako s strankami kot tudi z udeleženci različnih tečajev in delavnic. Večino časa dela z Windows strežniki, Windows klienti, aktivnim imenikom ter skupinskimi politikami v Microsoft okoljih. Zadnjih nekaj let aktivno predava in dela na področju virtualizacije (Hyper-V & Azure) in upravljanja Windows sistemov (AD, GPOs, SCCM,…).