Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Power BI-kako preseči omejitve s prostorom

S Power BI PRO licenco imamo možnost gostovanja v Azuru za modele poslovne analitike v velikosti do 1GB. Vsak model z leti raste zaradi naravnega prirasta podatkov in zaradi dodatnih potreb uporabnikov. Kaj lahko naredimo, ko model postane večji od omejitve? Je edina možnost nakup večje in drage Premium licence? Možna rešitev je, da model prenesemo na MS SSAS ali v Azure Analysis Services, na PBI v oblaku pa ostanejo samo vizualizacije.

Tomaž Dular

B2 d.o.o.

Tomaž Dular je po izobrazi elektro inženir in magister računalništva in informatike. Ukvarja se s poslovno analitiko, analizo podatkov, umetno inteligenco, bazami podatkov, poslovnimi informacijskimi sistemi in podatkovnimi integracijami. Deloval je kot inovator v svobodnem poklicu, zasebni raziskovalec. Trenutno deluje kot arhitekt sistema v podjetju MIT informatika in specialist za podatkovno integracijo in analitik v BI oddelku na B2.