Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Power BI malo drugače

Lansko leto sem pri Power BI projektih imel čast sodelovati z mnogo IT profesionalci z zelo različnimi ozadji. Pri vseh sodelovanjih sem želel tudi input druge osebe in tako spoznal kar nekaj različnih pogledov na Power BI modeliranje in poročanje. Priznam, da sem v nekaterih projektih sam črpal ideje kot spužva in prav z vsakim projektom rahlo spremenil pristop in izvedbo. Tekom tega tečaja bom predstavil dve skrajnosti Power BI modelov pospremljene s primeri, osebnim vidikom na odlične ideje ter pasti vsake skrajnosti. Na koncu pa bom predstavil Power BI model, ki z Microsoftovimi primeri nima skoraj nič skupnega a po mojem mnenju predstavlja "hudičevega advokata" vsem klasičnim modelom in skriva ideje za izboljšave prav vsakega.

Gašper Kamenšek

Excel Olympics

Sem BI navdušenec, ljubitelj Excela ter Power BI sveta ter MVP za Excel. Svojo navdušenost in znanje delim preko podjetja Excel Olympics v obliki tečajev, projektov ter predavanj na konferencah po vsem svetu. Moja pot do večne sreče v profesionalnem svetu je vsako leto deliti znanje Excela s skoraj 500 tečajniki ter poslušalci in jim pokazati kako z Excelom ter Power BI-jem postati produktivni preko njihovih pričakovanj.