Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

SDN na steroidih

Koncept programsko definiranih omrežij - SDN - je krepko prerasel svoje začetne okvire (in ovire). Dokazal se je v kompleksnih poslovnih omrežjih, njegova uporabnost pa je postala precej širša od osnovnega namena. Kljub vsem tem uspehom pa ostaja še zmeraj precej organizacij skeptičnih do SDN-a, ob tem pa kroži na trgu tudi veliko napačnih informacij. Zato bomo v začetku predavanja najprej natančno opredelili SDN - konkretne tehnologije in izzive, ki jih rešuje. Nato bomo pokazali primere uporabe SDN-a v podatkovnih centrih, WAN-omrežjih in hibridnih oblakih in pojasnili koristi, ki jih je prinesel v našteta okolja. Za konec pa bomo še vsem potencialnim uporabnikom platform Azure in Office 365 povedali, zakaj morajo nujno razmišljati tudi o SDN-u.

Mitja Robas

NIL

Mitja Robas je mednarodno uveljavljen strokovnjak s področja tehnologij podatkovnih centrov, virtualizacije in računalništva v oblaku. Ima več kot 15 let izkušenj z načrtovanjem, implementacijo in upravljanjem velikih informacijskih okolij. Kot vodilni IT-arhitekt je sodeloval pri številnih projektih za svetovno znane organizacije, operaterje in podjetja. Poleg udejstvovanja v vlogah inženirja in svetovalca Mitja občasno tudi dela kot inštruktor in razvijalec učnih vsebin. V zadnjem času se največ ukvarja z all-flash diskovnimi polji (AFA), avtomatizacijo, programabilnimi omrežji (SDN) in računalniškimi oblaki.