Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Storitve Azure še bližje uporabnikom - PosiTa Azure Stack

Windows Azure storitve sedaj na voljo v uporabo z infrastrukturo in hrambo podatkov na voljo tudi v Sloveniji! Kot prvi v regiji s hibridno (Hybrid IT) kombinacijo storitev javnega Azure oblaka in PosiTa Azure Stack-a ponujamo informacijsko okolje, ki bo odgovor na zahteve po doseganju hitrosti in prilagodljivosti v našem digitalnem svetu. Odlične Azure storitve in okolja kot so AI, Blockchain, IoT sedaj še bližje uporabnikom. Na predstavitvi bomo opisali izkušnjo ob postavitvi Azure Stack, si ogledali infrastrukturni del, vsebino pa pokazali v demo predstavitvi.

Smiljan Švarc

Pošta Slovenije d.o.o.

Smiljan Švarc, vodja Oddelka za sistemski inženiring v Področju za informacijsko tehnologijo na Pošti Slovenije na področju informatike in komunikacij deluje že od ustanovitve podjetja. Je soavtor razvoja Področja za informatiko in številnih projektov na informacijskem infrastrukturnem področju, kar predstavlja več kot 560 lokacij na območju celotne države in več kot 20.000 kosov informacijske opreme. S svojim delovanjem je pripomogel, da je Pošta Slovenije v strokovni javnosti danes prepoznavna tudi na področju informacijske tehnologije, saj pri načrtovanju novih informacijskih storitev nenehno uvaja najnovejše tehnologije. Aktivno je sodeloval tudi pri načrtovanju in izgradnji robustne infrastrukture za šaltersko poslovanje, poslovnega okolja ter sodobnih in zanesljivih storitev podatkovnih centrov ter PosiTa IT storitev kot so varna hramba in storitve iz naslova računalništva v oblaku. Nedavno pa je uspešno sodeloval pri implementaciji Azure Stack in pridobitvi certifikata ISO27001 in ocene skladnosti in razpoložljivosti podatkovnih centrov po TIER klasifikaciji.