Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Upravljanje naprav z Microsoft 365

Uporabniki do podatkov in storitev že dolgo ne dostopajo samo z Windows naprav. Skupinske politike ("Group Policy") v domenskem okolju nastavljajo le Windows naprave, kaj pa ostale mobilne naprave in pametni telefoni? Upravljanje tako raznolikih naprav nam omogoča Mobile Device Management (MDM), ki ga v Microsoft 365 predstavlja Device Management oz. Intune. Na predavanju bomo videli kako lahko vzpostavimo MDM, vključimo napravo v upravljanje in uporabimo nekatere od možnosti, ki jih MDM prinaša, kot npr. skladnost s pravili ("compliance"), nastavljanje naprav in pogojni dostop ("conditional access"). In ne pozabimo: MDM politike imajo pri upravljanju naprav podobno vlogo kot skupinske politike pri upravljanju Windows naprav v domenskem okolju!

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred devetnajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 110 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2016, Windows 10 in Microsoft Azure ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Kljub nazivu Microsoft Most Valuable Professional (MVP) mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.