Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Zaščita informacij v oblaku

Do sedaj smo digitalno shrambo vedno jemali kot zaklenjeno omaro, do katere nato podeljujemo kopije ključev za dostop. Kdorkoli dobi ključ, ima na voljo vpogled v omaro, včasih pa tudi pravico do spreminjanja njene vsebine. V času, ko kibernetski kriminal postaja vse močnejši, dostop s ključem ne zadošča več kot zaščita pred krajo ali odtekanjem informacij. Za to je potrebno vzpostaviti močnejše mehanizme varovanja. Eden takšnih je zaščita vsebine z digitalnimi pravicami, ki vedno omogočajo upravljanje vpogleda in spreminjanje vsebine tam, kjer se ta vsebina nahaja. Na predavanju bomo predstavili načine za vzpostavitev digitalnih pravic na vsebinah z uporabo konceptov označevanja, klasifikacije in enkripcije, ki jih omogoča storitev Azure Information Protection. Pozabili pa ne bomo, da je pogoj za uspešno vpeljavo priprava korporativnih pravil in procesov za ravnanje s podatki. Predstavili bomo različne scenarije uporabe enkripcijskih ključev po principih BYOK in HYOK ter možnosti za vzpostavitev dobro varovanih shramb korporativnih vsebin.

Peter Zdovc

SPAN d.o.o., Ljubljana

Peter Zdovc deluje v vlogi arhitekta rešitev v storitvenem oddelku podjetja SPAN. Pred tem je v okviru Microsoft Services 10 let deloval kot svetovalec na področju načrtovanja in uvajanja Microsoftovih infrastrukturnih storitev in pri tem sodeloval pri uvajanju tehnologij v mnoga slovenska in mednarodna podjetja ter organizacije. Zadnja leta se ukvarja predvsem z rešitvami v okviru storitev v oblaku. Azure je njegov glavni fokus.