Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

5G in konkurenčnost (Kaj se lahko naučimo iz dobrih praks vzpostavitve omrežij v tujini)

5G mobilna omrežja bodo omogočila učinkovitejše delovanje v vseh gospodarskih vertikalah. A1 Slovenija kot del skupine A1 Telekom Austria Group prinaša v slovensko okolje znanja in izkušnje iz množice projektov iz mednarodnega okolja, ki jih bomo delili tudi z udeleženci NTK.

Marjana Senčar Srdič

A1 Slovenija, d.d.

Vodja oddelka tehnologij interneta stvari in inovacij v podjetju A1 SLOVENIJA d. d. Od leta 2001 je pridobivala delovne izkušnje na področju informacijskih tehnologij in telekomunikacij tako v manjših, kot velikih, mednarodnih podjetjih (nekdanji Hermes SoftLab, Hewlett Packard). V okviru A1 Slovenija je že nekaj let vključena v raziskovalne in inovacijske projekte ter uvajanje novih tehnologij (NB-IoT, LTE-M, 5G in povezane rešitve in storitve). Je registrirana raziskovalka pri Agenciji za raziskovalno dejavnost RS (ARRS), aktivna v raziskovalni organizaciji, vodi vertikalo Mobilnost, transport in logistika v okviru strateškega razvojnega inovacijskega partnerstva (SRIP) Pametna mesta in skupnosti (PMiS).  

Boštjan Snoj

A1 Slovenija, d.d.

Vodilni ekspert na področju interneta stvari A1 Slovenija. Od leta 2000 deluje na področju telekomunikacij. Ima večletne izkušnje na področju fiksnih komunikacij, integracij projektov večinoma v tujini. V zadnjem času se ukvarja z IoT tehnologijami na področju mobilnih komunikacij.