Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure Files in Azure File Sync

Potrebujete visoko dosegljiv datotečni strežnik, do katerega lahko dostopate od kjerkoli? Ki ima na voljo neomejeno prostora in pri katerem lahko dostopate tudi do starejših različic datotek in map? In ki lahko uporablja datotečni strežnik na lokalnem omrežju za hitrejši dostop do najpogosteje uporabljenih datotek, medtem ko se ostale datoteke hranijo v oblaku in ne zasedajo lokalnega prostora? Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili pritrdilno, bo predavanje verjetno zanimivo za vas. Skozi razlago in demonstracije si bomo pogledali, kako lahko vzpostavimo Azure Files, ga povežemo z on-premises Aktivnim imenikom, sinhroniziramo mape z lokalnega datotečnega strežnika v oblak ter uporabljamo posnetke stanja ("snapshots") za dostop do starejših (medtem že spremenjenih) datotek.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred devetnajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 120 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server, Microsoft Azure in Microsoft 365 ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Kljub nazivu Microsoft Most Valuable Professional (MVP) mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.