Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Distributed Application Runtime - Dapr + Azure

Dapr je odprtokodna, prenosljiva, dogodkovno usmerjena rešitev, ki omogoča razvijalcem na enostaven način izgraditi kompleksne ter zanesljive ("odporne") aplikacije tako v oblaku kot na lokalnem omrežju. Knjižnica omogoča razvijalcem, da se osredotočijo na poslovno logiko in se ne ukvarjajo z klasičnimi distribuiranimi izzivi, kot so shranjevanja stanja itd. Z uporabo knjižnice se tako zmanjša čas razvoja ter izboljša produktivnost. Na predavanju si bomo na praktičen način pogledali, kako deluje Dapr, kaj so prednosti, katere izzive z njim rešujemo ter kako ga lahko integriramo v popularne storitve kot npr. Azure Kubernetes Service.

Bojan Vrhovnik

Microsoft d.o.o.

Bojan Vrhovnik je zaposlen v Microsoft Slovenija kot arhitekt za rešitve v oblaku (Cloud Solution Architect), kjer se posveča tehničnim podrobnostim razvijalskih tehnologij v obliki predavanj, primerov uporabe v praksi (proof of concept) ter reševanju izzivov v partnerskih podjetjih. Preden se je pridružil strokovni ekipi Microsoft Slovenija, je delal kot spletni razvijalec v večjih podjetjih na sistemih CMS ter bančnih sistemih. Aktiven je na socialnih medijih (twitter @bvrhovnik). V svojem prostem času rad zahaja z družino v hribe, izvaja funkcionalno vadbo z ruskimi utežmi (Kettle Bells) ter se ukvarja z dinamičnih streljanjem (SZDS).