Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Proaktivna kibernetska varnost

Dejavnost, ki naslavlja proaktivno kibernetsko varnost »Cyber Threat Intelligence« ali Obveščanje o grožnjah, je ena najpomembnejših sestavin napredne kibernetske zaščite in orodje, ki nam omogoča izvajanje proaktivnih dejanj, ki lahko preprečijo, ali ublažijo kibernetske napade. Obveščanje o grožnjah se nanaša na podatke o potencialnih napadalcih, njihovih namenih, motivih in zmožnostih ter o možnih kazalnikih kompromisa (IoC). Te informacije nam pomagajo pri hitrih varnostnih odločitvah, kar rezultira k boljši pripravljenosti na kibernetske grožnje. Na predavanju bomo v praktičnem prikazu spoznali delovanje sodobnega Threat Intelligence orodja, ki nam pomaga pri odkrivanju zlorabljenih podatkov, kot so npr.: številke bančnih kartic, e-mail naslovi, spletne domene itd.

Dalibor Vukovič

Telekom Slovenije, d.d.

Dalibor Vukovič - Produktni vodja pri Telekomu Slovenije je specialist za kibernetsko varnost z več mednarodno priznanimi certifikati. Ima več kot 20 let delovnih izkušenj v IKT sektorju. Ukvarja se z razvojem in implementacijo novih varnostnih produktov tako v zasebnem kot javnem sektorju vključujoč največje delovne organizacije, kritično infrastrukturo in državne institucije. Je avtor več člankov in prispevkov na strokovnih konferencah in predavatelj s področja kibernetske varnosti. Raziskovalno se ukvarja z OSINT metodologijo in predikcijo kibernetskih napadov.