Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Red vs Blue – 2021 Edition

Security guys, we need to have a serious talk! Zadnji meseci so postregli z nekaj presenetljivimi ranljivostmi. Kot vrh ledene gore lahko omenimo ranljivosti v strežniku Exchange, Print Spooler, Microsoft CA spletni vmesnik. Nenazadnje ranljivost v RDP. Še zmeraj pa se večina vdorov zgodi zaradi »napak«, ki so stare in že dolgo znane in bi morale biti odpravljene že zdavnaj. V okoljih se še zmeraj uporabljajo protokoli, ki jih je preprosto zlorabiti. NTLM? SMBv1? Še zmeraj? Nepodpisana (SMB in LDAP) komunikacija med odjemalci in strežniki? Tokratni »Red vs Blue« prinaša varnostna priporočila tako za »klasična okolja« kot za oblačne rešitve.

Miha Pihler

Mikeji d.o.o.

Miha Pihler ima več kot 15 let izkušenj z Microsoftovimi tehnologijami. Specializira se za Windows strežniško okolje, aktivni imenik, Exchange in varnost v Microsoft okoljih. Pogosto sodeluje pri pisanju tehničnih člankov, knjig in tečajev. Je reden predavatelj na domačih in tujih konferencah in Microsoft skupnostih. Več kot 12 let je MCT in MVP in je eden redkih ljudi na svetu, ki je pridobil dva certifikata Microsoft Certified Master (MCM) – za Exchange in Active Directory. Miha Pihler trenutno med drugim dela na projektu v podjetju s seznama »Fortune 100«.  

Milan Gabor

Viris

Milan Gabor je certificirani etičnih heker in rad analizira, kreka, heka in analizura razne informacijske sisteme. Je lastnik in direktor podjetja Viris. Poleg vsega tega uživa v predavanjih in obiskih hekerskih konferenc. Še vedno sanja o letenju z jadralnim padalom.