Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Tamočne aplikacije

Razvoj in vzdrževanje takih in drugačnih poslovnih aplikacij v organizaciji je večen izziv - razvoj dobrih aplikacij je drag in počasen, uporabniki pa bi želeli funkcionalnosti včeraj in iščejo bližnjice (in pozabijo na varnostne kopije ter možnost vdorov). Sredstva so pa tako ali tako vedno omejena. Tu vrzel rešujejo "low code" aplikacije - platforme, ki omogočajo gradnjo poslovnih aplikacij s čim manj kodiranja, hkrati pa IT še vedno obdrži nadzor nad njimi. Na predavanju si bomo pogledali Power Platform, Microsoftovo družino, kamor spada tudi PowerBI. Največ časa bomo namenili PowerApps-om - kako lahko enostavno povežemo podatke v Excelu, (zgradimo in) sprožimo workflow, pošljemo pošto ter pokličemo kakšen spleten API. Skratka, vse kar potrebujejo dinamične poslovne aplikacije.

Martin Pregl

Microsoft d.o.o.

Martin Pregl je certificiran PROSCI change practitioner, dela pa kot tehnološki strateg za partnerje v Microsoftu, kjer pomaga partnerjem pri razvoju in uvajanju novih rešitev in pristopov. Geek po duši in certifikatih, ljubitelj craft piva v prostem času.