Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Windows 365 - PC v oblaku

Windows 365 je najmlajši član Microsoft 365 družine. Gre za "Desktop as a Service" (DaaS) rešitev, ki ga sestavljata Business in Enterprise verziji, pri obeh pa Windows teče v oblaku in ga lahko uporabljamo s poljubne v Internet povezane naprave. Na predavanju si bomo podrobneje ogledali Windows 365, njegovo vzpostavitve in upravljanje. Pomudili se bomo pri razlikah med Business in Enterprise verzijo ter spoznali nove možnosti, ki so jih za upravljanje dodali v Endpoint Manager. Windows 365 bomo tudi primerjali z Azure Virtual Desktop (pa tudi tradicionalnimi on-premises Windows 10 napravami) ter predstavili tipične primere uporabe.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred devetnajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 120 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server, Microsoft Azure in Microsoft 365 ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Kljub nazivu Microsoft Most Valuable Professional (MVP) mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.