Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Aktualne kibernetske grožnje: kako krmariti med zaupljivostjo zaposlenih in pretkanostjo napadalcev?

Po raziskavi World Economic Forum (WEF) se tveganja povezana s kibernetsko varnostjo uvrščajo ob bok okoljskim in družbenim tveganjem. V največji meri pa je uspešnost kibernetskega napada odvisna od človeškega faktorja, t.j. človeške napake na strani žrtve. Avtorja prispevka bosta na kratko predstavila trenutno stanje na področju kibernetske varnosti ter opisala nekaj obstoječih, pa tudi novih metod napadov na podjetja, ki so se še posebej razmahnila med epidemijo (npr. vishing ali MFA fatigue). Ker je uspešna obramba pred delom napadov prav zavedanje in usposobljenost zaposlenih, bosta predavatelja predstavila učinkovit pristop k ozaveščanju o kibernetski varnosti, ki vključuje stalno izobraževanje, dvigovanje zavedanja tveganj, simulacije in preizkuse usposobljenosti zaposlenih. Opisani pristop omogoča spremljanje pripravljenosti organizacije na različne kibernetske varnostne dogodke in hitro prilagoditev na spremenjene metode kibernetskih napadalcev.

David Rozman

B2 IT d.o.o.

David Rozman je direktor podjetja B2 IT, certificiran predavatelj na področju sodobnih digitalnih vsebin in strokovnjak za e-izobraževalne storitve. V več kot 20 letih si je nabral številne izkušnje, ki jih deli tako na domačih kot mednarodnih strokovnih dogodkih. Vodi različne projekte na področju e-izobraževanja, naročnikom iz večjih organizacij pa svetuje in pomaga pri vpeljavi in izboljšanju digitalnih veščin zaposlenih. Je član zveze International E-Learning Association in nosilec nazivov MOS Master, ECDL Expert, ECDL Certified Training Professional, Executive MBA ter drugih.  

Aleš Zupan

Svetla zvezda, svetovanje, d.o.o.

Aleš Zupan je neodvisen svetovalec na področju informacijske tehnologije, ki je svoje izkušnje skoraj 15 let nabiral v skupini Novartis (Lek, Sandoz, Novartis) na različnih vodstvenih mestih v informacijski tehnologiji (regijski CIO) in informacijski varnosti (divizijski CISO, globalni vodja politik informacijske varnosti, vodja izobraževanj o informacijski varnosti). Zadnjih nekaj let svetuje globalnim korporacijam (predvsem s področja naravoslovnih znanosti) na področju upravljanja z informacijsko tehnologijo in varnostjo, upravljanja z informacijskimi tveganji in skladnosti z industrijskimi standardi. Po izobrazbi je doktor fizike. Je nosilec strokovnih certifikatov CISA, CISSP, C|CISO, CGEIT, CRISC, in CSX-P.