Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure Stack HCI - delček Azure infrastrukture pri vas

Vsi vemo, da je Azure Microsoftov oblak, ki ima podatkovne centre po celem svetu in v katerem je na voljo na stotine različnih servisov. Z Azure pa lahko povežemo tudi svoje on-premises okolje in tako ustvarimo hibridni oblak. Na predavanju si bomo podrobneje ogledali enega izmed Azure servisov, Azure Stack HCI. Azure Stack HCI je servis, obenem pa tudi operacijski sistem, s katerim lahko vzpostavimo hiperkonvergirano gručo ("HCI cluster"), torej gručo, ki nudi tako prostor ("storage") kot računsko moč ("compute"). Pri tem uporablja Hyper-V virtualizacijo, Storage Spaces Direct in Azure-"navdihnjen" software defined networking (SDN). Ko gručo registriramo, postane del Azure oblaka in na njej lahko kreiramo in upravljamo navidezne računalnike (VMs) na enak način kot v drugih Azure regijah. Seveda pa gručo lahko upravljamo tudi z Windows Admin Center in drugimi orodji.

Slavko Kukrika

Slavko Kukrika s.p.

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred dvajsetimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Največ časa posveča operacijskim sistemom, virtualizaciji ter Microsoft 365 in Microsoft Azure. Opravil je več kot 120 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server, Microsoft Azure in Microsoft 365 ter redno nastopa na večjih dogodkih in predava v izobraževalnem centru Telekom. Čeprav se trudi, mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je pa vseeno nadvse zanimiv in prijazen fant.