Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Beyond VPN

Digitalna preobrazba je na višku, internet postaja naše lokalno omrežje, storitve se selijo v oblak, hibridno delo ostaja, mi pa smo še vedno odvisni od več kot 20 let stare tehnologije navideznega zasebnega omrežja (VPN). Eden izmed glavnih problemov je, da nam VPN v večini primerov ne omogoča zaščite in kontrole po ničelni toleranci, oz. bolje poznani Zero Trust metodi. Predstavili vam bomo eno izmed potencialnih rešitev za varen in kontroliran dostop skrbnikov, brez uporabe VPN tehnologije.

Matej Klemenčič

SPAN d.o.o., Ljubljana

V podjetju Span dela kot višji inženir poslovnih rešitev s poudarkom na zaščiti identitet in končnih točk. Strankam pomaga pri uvajanju sodobne in varne oblačne oziroma hibridne infrastrukture in pri tem z njimi deli svoje bogato znanje. Je izjemen poznavalec varnostnih funkcionalnosti Microsoftovih operacijskih sistemov in storitev. Na področju varnosti še zlasti poudarja pomen »higiene«, saj opaža, da imajo podjetja tu največje pomanjkljivosti. Matej je v karieri pomagal podjetjem vseh velikosti zaščititi njihove informacijske sisteme, bodisi preventivno bodisi po hekerskem napadu.  

Ivan Kovač

SPAN d.o.o., Ljubljana

Ivan, ki ima dolgoletne izkušnje kot sistemski inženir, je danes v Spanu inženir rešitev. Svoja znanja ves čas nadgrajuje in se suvereno giblje med sodobnimi, še zlasti oblačnimi rešitvami. Večino časa posveča načrtovanju in vpeljevanju rešitev za različne infrastrukture v oblaku. Odgovoren je za njihovo izvedbo in predajo v uporabo strankam. Več kot 20-letna vpetost med željami in potrebami strank na eni strani ter tehnologijo na drugi strani mu je prinesla odlično razumevanje, kako to medsebojno dobro uskladiti. Novi koncepti na področju informacijskih tehnologij ga navdušujejo, zato je v stalnem stiku z novostmi. Ivan uživa v predajanju znanja, raziskovanju novega in reševanju tehničnih izzivov. Ko je treba, z veseljem priskoči na pomoč.