Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Če veste kako bodo k vam vdrli, se lahko na to vsaj pripravite.

Hekerske napade s konvencionalnim modelom razmišljanja razumemo kot nekaj abstraktnega, zato dokler se dogajajo drugim v naši soseščini to razumemo kot nekaj, kar za nas ni alarmantno. Kibernetski svet obstaja onkraj konceptov vsega, kar smo ljudje izumili na področju teritorialne varnosti. Zakaj potem uporabljamo enake koncepte varovanja in miselnosti na kibernetskem področju? Med Evropo in ZDA je praktično nemogoče zvrtati podzemni tunel, ki bi povezoval Bruselj in Washington, v kibernetskem smislu pa je zemlja prevrtana kot švicarski sir. To ne omogoča samo boljše varnosti uporabnikov pri uporabi npr. bančnih servisov na daljavo, pač pa tudi zmogljivosti hekerskim akterjem, da napadejo zelo blizu "doma" in brez posebnega truda zakrijejo svoje sledi. Druga abstrakcija pa je v prepričanju, da se nam to ne more zgoditi, saj smo vložili veliko v ozaveščenost, v opremo, celo kibernetske storitve smo najeli, sedaj smo zagotovo dovolj varni, da se nam to ne more zgoditi. Abstraktno se torej lahko pred spanjem počutimo dovolj varne, jaz pa vam bom skušal pokazati, da je to iluzija, ki si jo v vaši organizaciji ne morete privoščiti.

Andrej Golob

KONTROLA ZRAČNEGA PROMETA SLOVENIJE, d.o.o.

Andrej Golob je IT in CYBER arhitekt z več kot 20 letnimi izkušnjami na področju zasnove in varovanja heterogenih enterprise sistemov. Kot "Early Adopter" vsega cyber in z vodenjem področja kibernetske varnosti v kritični infrastrukturi ima praktične izkušnje in dober vpogled v kibernetsko obrambo v praksi.