Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

.NET MAUI Blazor - ustvari univerzalno aplikacijo kar s pomočjo html, css in C# kode

Ste domači v spletnem programiranju html in css, ne marate pa jezika JavaScript? Ni problema, namesto JavaScript jezika je za vas tu C# jezik, vse pa vam omogoča Blazor Hybrid. Ko vse to skupaj vkomponirate v .NET MAUI ogrodje dosežete, da z eno izvorno kodo znotraj enega projekta izdelate aplikacijo, ki bo delovala tako na namiznih računalnikih Apple OsX kot Windows operacijskem sistemu, ali pa na mobilnih napravah in pametnih urah z operacijskim sistemom Android, iOS, Tizen itd.

Gašper Rupnik

Kompas Xnet

Vodja razvoja @ Kompas Xnet d.o.o. MS, MCPS, MCSD, MCT Od maja 2016 sem del Kompas Xnet ekipe, kjer sem bil na začetku v vlogi vodilnega SharePoint razvijalca. V zadnjih štirih letih sem postal vodja razvoja ter se specializiral v razvoju za .NET Core okolje, od spletnih aplikacij MVC Core, Blazor aplikacij in nenazadnje podrobneje spremljal razvoj .NET 6 MAUI okolja že od prvih Preview različic. S SharePoint razvojem se prvovrstno ukvarjam že preko 16 let, sicer pa sem v preteklosti že bil povezan tudi z razvojem za Project Server, Mobile platforme, Web razvoj, Desktop App razvoj, Lync/Skype razširitve, Exchange (EWS) razvoj, elektronska izmenjava podatkov med podjetji (EDIFACT, VDA ...), Infor LN razvoj, PTC Windchill razvoj ter SolidWorks razvoj. Veliko stvari s področja razvoja pa objavljam tudi na osebnem blogu (https://rasper87.wordpress.com) in vseh ostalih osebnih družbenih omrežjih oz. kanalih podjetja Kompas Xnet.