Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Objava in nadzor on-prem aplikacij s pomočjo Azure AD Application Proxy in Defender for Cloud Apps

S porastom hibridnega dela, ki ga je pandemija še pospešila, so se pojavili izzivi, kako omogočiti in predvsem zaščititi on-prem spletne aplikacije in jih objaviti na javni splet. Težavo predstavljajo predvsem poslovne aplikacije, ki so bile pred spremembo paradigme dizajnirane in namenjene uporabi samo znotraj interne poslovne mreže in ne omogočajo naprednih varnostnih mehanizmov zaščite. Zaradi spremenjenega načina dela in prehoda v hibridni model dela pa zamejitev na interno mrežo ni več smiselna in predvsem omejuje produktivnost zaposlenih. V praktičnem delu predavanja si bomo ogledali primer konfiguracije in delovanja Application Proxy storitve, ter kam se v celotno zgodbo se vključi storitev Defender for Cloud Apps, ki omogoča dodaten nadzor nad uporabniškimi sejami objavljenih aplikacij, ter kako nastaviti pravila Conditional Access.

Črt Ambrožič

GEN-I d.o.o.

V podjetju GEN-I je zaposlen kot Sistemski Administrator na oddelku Hibridne infrastrukture, s poudarkom na Microsoft rešitvah. Na področju sistemskega dela ima več kot 10 let izkušenj in svoje znanje ves čas nadgrajuje glede na trenutne trende v informacijski tehnologiji. Njegov trenutni fokus so implementacije oblačnih storitev in administracija podatkovnih baz, poleg že obstoječe sistemske administracije na on-prem rešitvah. Rad sledi sodobnim trendom in je v stalnem stiku z novostmi na področju informacijskih tehnologij. Pridobljeno znanje tudi rad predstavi drugim in z veseljem priskoči na pomoč, kadar se pri sistemskem delu pojavijo tehnični izzivi.  

Gregor Kuselj

GEN-I d.o.o.

Adrenalinec po srcu in radovednež po naravi, strmim h konstantnem raziskovanju in nenehnemu pridobivanja znanja iz sodobnih tehnologij in zadnjih trendov v IT-ju. Moj moto je IT ni služba, je način življenja, ki ga moraš živeti v največji meri. V podjetju GEN-I zaposlen kot Sistemski Administrator na oddelku hibridne infrastrukture, kjer skrbim za omrežje in delovanje različnih IT sistemov, tako on-prem, kot v Microsoft Azure. Večletne dragocene izkušnje pri migracijah raznih on-prem sistemov v Azure cloud platformo, s poglobljenim poznavanjem postopkov in orodij za uspešne izvedbe projektov. Hkrati pa tudi poznavalec M365 varnostnih rešitev in njihove implementacije v okolja podjetij različnih velikosti.