Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Power BI - Modeliranje in vizualiziranje prodajnega poročila

Spoznajte Power BI - najmočnejše analitično orodje za obdelavo podatkov in vizualizacijo poslovnih kazalnikov uspešnosti. Pridružite se nam na delavnici za vizualizacijo prodajnega poročila, kjer bomo korak za korakom na podlagi podatkov iz Excela, ki bo imitiral podatkovno skladišče, pripravili podatkovni model, izračune ter odlično vizualizacijo podatkov. Vabljeni vsi, ki se spoznavate z analitičnimi orodji kot analitiki ali končni uporabniki poročil. Vsebina delavnice: • predstavitev visokonivojske podatkovne arhitekture, • pregled in uvoz podatkov, • priprava podatkovnega modela (priprava star sheme s povezovanjem tabel preko primarnih in tujih ključev), • priprava izračunov v jeziku DAX, • priprava prodajnega poročila s poudarkom na odlični vizualizaciji prodajnih kazalnikov.

Matevž Javornik

B2-BI d.o.o.

Matevž Javornik je analitik, predavatelj, svetovalec in projektni manager v podjetju B2 BI d.o.o. Izvaja tečaje BI akademija in individualna usposabljanja poslovnih analitikov na njihovih primerih. V sklopu BI projektov se ukvarja z izrisom BI arhitekture na podlagi poslovnih in tehnoloških zahtev strank, pripravo podatkov v SQL, izdelavo in načrtovanjem podatkovnih modelov, obdelavo in vizualizacijo podatkov, pripravo planov in kazalnikov za spremljanje doseganja planov podjetij.