Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Power BI - napredno znanje DAX-a in spretna uporaba vizualizacij vodita v vrhunski Data Storytelling

Delavnica bo logični naslednik delavnice Power BI - Modeliranje in vizualizacija prodajnih podatkov (200), vendar udeležba na delavnici ni predpogoj za razumevanje tematike te delavnice. Po kratkem pregledu visokonivojske podatkovne arhitekture in povzetku ter opisu že pripravljenega prodajnega poročila, bomo to poročilo dopolnili z dodatnimi zahtevnejšimi izračuni, ki bodo odražala novo ali dopolnjeno poslovno logiko. Spustili se bomo v pripravo kompleksnejših časovnih mer, med seboj povezali ključne kazalnike poslovanja, pripravili izračune na drsečih obdobjih in iskali sezonske komponente. Med pripravo poročila bomo prikazali tudi nekaj uporabnih trikov, naslovili tehnične potrebe in utemeljili, kako lahko s predstavljenimi prijemi odgovarjamo tudi na zahtevnejša poslovna vprašanja.

Aljoša Željeznov

B2-BI d.o.o.

Podjetjem pomaga pri izoblikovanju strategije za razvoj BI za dolgoročno uspešnost, agilnost in prilagodljivost poslovnih procesov; sodeluje pri uvedbi delne avtomatizacije poročanja ali celostne preobrazbe organizacij. Poleg svetovanja in izvedbe na nivoju priprave poročil izvaja tudi posvete z vodstvom podjetij za spremembo pristopa k pripravi in razumevanju podatkov, vpeljevanju poslovne analitike in transformacijo v podatkovni arhitekturi. Velik poudarek daje na vsebinsko razumevanje projekta ter spodbuja k aktivnemu razmišljanju o razvoju BI analitike. Kot direktor izvedbe je odgovoren tudi za kakovostno in pravočasno izvedbo storitev ter zadovoljstvo strank, vodenje razvojnih projektov podjetja in usmerjanje razvoja kadrov, optimizacijo procesov in organizacijo dela zaposlenih.