Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Razvoj Debugger Extension-a za Visual Studio Code

Microsoft Visual Studio Code je danes zelo priljubljen Open Source urejevalnik, ki pa je veliko več kot le to. Ker se da z razširitvami (extensions) spreminjati in širiti skoraj vse segmente urejevalnika, ga je možno uporabljati kot IDE za najrazličnejše programske jezike in DevOps naloge. Ena teh razširitev je vscode-php-debug, ki omogoča interaktivno debugiranje PHP programov. Med predavanjem si bomo ogledali anatomijo VS Code razširitev, posebno podskupino razširitev za debuggerje ter kakšen je postopek razvoja v samem VS Code okolju. Predstavil bom tipične in malo manj tipične scenarije uporabe debuggerja tudi z Visual Studio Code Remote.

Damjan Cvetko

Monotek d.o.o.

Damjan Cvetko je razvojni inženir in sistemski arhitekt več kot 20 let. Uporablja različne tehnologije in jezike vse od Pascal, C, C#, PHP, Java, Kotlin, JavaScript/TypeScript in Dart/Flutter. Poleg glavnih nalog, kot full-stack razvijalec opravlja tudi različne DevOps naloge in skrbi za nemoteno delovanje virtualne in mrežne infrastrukture ter spletnih sistemov na MMC RTV Slovenija. Debuggerji so področje, s katerimi se ukvarja v Open Source okolju, VS Code PHP Debug pa kot primarni razvijalec upravlja od 2021. Razširitev na Visual Studio Marketplace ima več kot 7 milijonov namestitev.