Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Šolstvo prihodnosti

V sklopu dogodka bomo obravnavali aktualne teme, kot so trendi in priložnosti, ki jih nudi digitalna transformacija v izobraževanju, kakšno je varno in spodbudno učno okolje in pobližje pogledali možnosti uporabe Microsoft PowerApps v šolstvu. Za dobršno mero motivacije bo poskrbela naša gostja Petra Majdič. -- 10:00 - 10:25 UVODNI POZDRAV Marina Wolpoti, Microsoft POZDRAVNI NAGOVOR Barbara Domicelj, Generalna direktorica, Microsoft NAJBOLJ POMEMBNI PROJEKTI IN STRATEGIJA NA MIZŠ dr. Igor Pesek, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 10:25 - 11:00 TRENDI IN PRILOŽNOSTI S POMOČJO DIGITALNE TRANSFORMACIJE V IZOBRAŽEVANJU Oliver Zofič, Microsoft 11:00 - 11:15 ODMOR 11:15 - 11:45 UPORABA MICROSOFT POWERAPPS V ŠOLSTVU Marcel Lah, OŠ Frana Albrehta Kamnik 12:15 - 14:00 KOSILO 14:00 - 14:30 NAPRAVE V ŠOLAH Jernej Pangeršič, Microsoft 14:30 - 15:00 MOTIVACIJSKO PREDAVANJE: NAŠA POT Petra Majdič 15:00 - 15:15 ODMOR 11:15 - 16:00 DIGITALNO ŠOLSTVO dr. Borut Čampelj in Petra Bevek, Služba za digitalizacijo izobraževanja, MIZŠ 16:00 - 16:15 Z ZGODBAMI DO ZNANJA dr. Alenka Kepic Mohar, Glavna urednica v Mladinski knjigi 16:30 - 17:00 PREDSTAVITEV PROJEKTOV: ZAVODOV PROJEKT DVIGA UČNIH KOMPETENC Zavod RS za šolstvo 17:00 - 17:30 KIBERTALENT Marjan Kavčič, Urad Vlade RS za informacijsko varnost Matija Torlak, Digital school Slovenija

Barbara Domicelj

Microsoft d.o.o.

Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsofta Slovenija, je svojo kariero v Microsoftu začela z uspešnim vodenjem oddelka za telefonsko prodajo (telesales). Pot jo je nato prek oddelka za srednje velika podjetja vodila na področje prodaje za javno upravo, kjer je kot vodja prodaje soustvarjala strateške Microsoftove projekte v Sloveniji in zgradila pomembna partnerstva v javnem sektorju. Kot direktorica za področje velikih strank in partnerjev za Slovenijo in Albanijo je bila odgovorna za oblikovanje in vodenje raznolikih ekip, ki so presegale načrtovane rezultate. Preden je prevzela vodenje slovenske podružnice Microsofta, je vodila področje prodaje za velika podjetja v celotni Microsoftovi regiji Adriatic. Domiceljeva je po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka, svoje znanje pa je dopolnjevala še na poslovnih šolah INSEAD – The Business School for the World in Wharton School (University of Pennsylvania). Kot odlična poznavalka za upravljanje in preobrazbo poslovne kulture deluje v Združenju Manager in Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji (AmCham Slovenija). Ceni iskrenost, odgovornost in timsko delo ter verjame, da nam lahko s pravim pristopom tehnologija vrne čas, nas naredi varnejše in bolj zdrave ter navdihne našo ustvarjalnost.  

Marjan Kavčič

Urad vlade RS za informacijsko varnost

 

Sandi Jordan

Microsoft d.o.o.

Sandi Jordan has 15 years of experience in the computing and IT industry. As a technical professional, his goal is to unblock customers' technological challenges while transforming their workplace. In his role, he envisions end-to-end solutions by bringing together customers, partners, and Microsoft. He is an experienced professional in the field of business productivity solutions and unified/intelligent communications.  

Oliver Zofič

Microsoft d.o.o.

 

Borut Čampelj

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

 

Jernej Pangeršič

Microsoft d.o.o.

Jernej Pangeršič je na Microsoftu zaposlen kot tehnični specialist na področju izobraževanja za osrednjo in vzhodno Evropo, kjer strankam pomaga v procesu digitalne transformacije šolstva in vpeljave Microsoftovih storitev. Njegovih predavanj (tako virtualnih in v živo) se je doslej udeležilo že več kot 10.000 ljudi.  

Igor Pesek

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

 

Petra Bevek

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

 

Matija Torlak

Digital School d.o.o.

 

Marcel Lah

OŠ Frana Albrehta Kamnik

 

Marina Wolpoti

Microsoft d.o.o.

 

Petra Majdič

NORDIC by Petra Majdič

• Bronasta medalja na olimpijskih igrah Vancouver 2010. • 24 zmag na tekmah svetovnega pokala. • Trikrat ji je pripadel naziv slovenske športnice leta, leta 2007 je prejela Bloudkovo priznanje, najvišje državno priznanje v športu.  

Alenka Kepic Mohar

Mladinska knjiga založba d.d.

Dr. Alenka Kepic Mohar že več kot dve desetletji sooblikuje slovenski založniški in izobraževalni prostor. Kot glavna urednica v Mladinski knjigi med drugim razvija in vodi tudi izobraževalno založništvo ter se raziskovalno ukvarja z vplivi digitalizacije na branje in učenje. Je avtorica več strokovnih člankov in monografije Nevidna moč knjig s podnaslovom Branje in učenje v digitalni dobi. Alenka verjame v kakovostne vsebine, v digitalne inovacije in v drzen pogled v prihodnost.