Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Ustvari mobilno ali namizno aplikacijo z .NET MAUI

.NET Multi-platform App UI (.NET MAUI) definitivno predstavlja novo poglavje v razvoju programske opreme, tako za mobilne kot namizne aplikacije. Pozabite na učenje cele gore različnih programskih jezikov. Od tega, da poznate Swift jezik, če želite programirati za Apple naprave do tega, da se učite Javo, da bi z njo lahko programirali za Android. In potem še znanje C# jezika ter WinForms ali WPF platforme. Od tu naprej je dovolj, da poznate jezik C# in XAML ter s pomočjo le tega ustvarite eno aplikacijo, ki bo tekla iz katerekoli naprave. Če poznate še Blazor, potem lahko uporabite znanje svojega spletnega programiranja tudi znotraj te, .NET MAUI platforme.

Gašper Rupnik

Kompas Xnet

Vodja razvoja @ Kompas Xnet d.o.o. MS, MCPS, MCSD, MCT Od maja 2016 sem del Kompas Xnet ekipe, kjer sem bil na začetku v vlogi vodilnega SharePoint razvijalca. V zadnjih štirih letih sem postal vodja razvoja ter se specializiral v razvoju za .NET Core okolje, od spletnih aplikacij MVC Core, Blazor aplikacij in nenazadnje podrobneje spremljal razvoj .NET 6 MAUI okolja že od prvih Preview različic. S SharePoint razvojem se prvovrstno ukvarjam že preko 16 let, sicer pa sem v preteklosti že bil povezan tudi z razvojem za Project Server, Mobile platforme, Web razvoj, Desktop App razvoj, Lync/Skype razširitve, Exchange (EWS) razvoj, elektronska izmenjava podatkov med podjetji (EDIFACT, VDA ...), Infor LN razvoj, PTC Windchill razvoj ter SolidWorks razvoj. Veliko stvari s področja razvoja pa objavljam tudi na osebnem blogu (https://rasper87.wordpress.com) in vseh ostalih osebnih družbenih omrežjih oz. kanalih podjetja Kompas Xnet.